Termen extins pentru panourile de publicitate


descărcare (2)

Termenul pentru îndepărtarea panourilor de publicitate amplasate, cu autorizaţie, în spaţiul public, a fost prelungit de Guvern. Această extindere de termen se referă la  panourile de publicitate a cărei înţelegere contractuală este valabilă, până în octombrie 2015. 


Astfel noutatea legislativă privind prelungirea  a fost adoptată de Executiv prin ordonanţă de urgenţă care prevede prorogarea termenului prevăzut la alin (1) al art.56 din Legea nr. 185/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 405/2013, privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, motivată prin faptul că autorităţile nu au avut timp să verifice care dintre aceste panouri sunt amplasate legal şi o eventuală îndepărtare a acestora poate genera procese cu firmele implicate.

Reamintim că anterior Guvernul a decis că mijloacele de publicitate autorizate pot fi menţinute pe amplasamentele autorizate până la data expirării contractelor de publicitate în curs, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2014. De asemenea Guvernul a motivat prelungirea termenului prin criza economică internaţională şi impactul negativ pe care ar putea avea asupra firmelor româneşti.