Obiecţia asupra Legii privind afacerile europene – respinsă


1Curtea Constituţională a respins sesizarea de neconstituţionalitate a şefului statului asupra Legii privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene printr-o soluţie dată pe 6 noiembrie.

Conform legislaţiei, Curtea Constituţională are la dispoziţie 30 de zile pentru a redacta decizia luată. În situaţia obiecţiei de neconstituţionalitate formulată de Preşedintele României asupra Legii privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, Curtea Constituţională nu a redactat decizia în termen. Lucru ce reiese din situaţia prezentată pe pagina de internet a Curţii Constituţionale, dar şi din evidenţa Monitorului Oficial, unde această decizie nu a fost publicată până în acest moment.

Legea privind afacerile europene, iniţiată de Guvern, stabileşte că Executivul “transmite celor două Camere ale Parlamentului, cu minimum 10 zile calendaristice înaintea reuniunii Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte”.