Ghişee de furnizare a informaţiilor din Registrul Comerţului


downloadPotrivit unui proiect de ordin, lansat în dezbatere de MJ, mai multe ghişee de furnizare a informaţiilor înregistrate la Registrul Comerţului vor fi înfiinţate în subordinea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi vor funcţiona în fiecare sector al Capitalei.

“Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, prin asigurarea de noi modalităţi de acces la informaţiile înregistrate în registrul comerţului, în subordinea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, a fost introdusă structura Ghişeu de furnizare informaţii înregistrate în registrul comerţului, care va funcţiona, în principal, în fiecare sector al municipiului Bucureşti”, se menţionează în referatul aferent proiectului de ordin pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Oficiului Naţional al registrului Comerţului şi a oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale.

Conform sursei citate, la nivelul ONRC numărul de posturi se reduce începând cu data intrării în vigoare a ordinului ministrului Justiţiei. Prin urmare, dacă prin Hotărârea Guvernului nr. 1409/2009, publicată în Monitorul Oficial nr. 827/2009, numărul maxim de posturi pentru ONRC şi pentru oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale a fost stabilit la 1.787, acesta a fost redus cu 150 de posturi.

De asemenea, în subordinea ONRC va fi înfiinţat un nou serviciu, respectiv Serviciul Asistenţă Tehnică şi Publicare Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Proiectul de ordin a fost lansat în dezbatere publică până la data de 6 decembrie, pe site-ul Ministerului Justiţiei.