Modificări în sănătate


156637-sanatate

În prezent, sistemul sanitar din România este reglementat prin Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial nr. 372 din 28 martie 2006, act normativ structurat pe domenii, în XVII titluri.

Proiectul de act normativ prevede ca Agenţia Naţională de Transplant să propună acreditarea iar Ministerul Sănătăţii să o aprobe prin ordin, deoarece Agenţia Naţională de Transplant (ANT) nu are drept de iniţiativă legislativă.

De asemenea, s-a reformulat definiţia autorizaţiei speciale astfel încât să fie respectate prevederile normative în vigoare.

S-a propus ca pentru spitalele publice să se asigure finanţare de la bugetul de stat şi pentru dispensare TBC, LSM/CSM, staţionare de zi psihiatrie.

Necesitatea unei noi reglementări este evidenţiată atât de numeroasele modificări care au fost necesare a fi realizate pentru acest act normativ, cât şi de disfuncţionalităţile apărute şi amplificate în funcţionarea sistemului de sănătate românesc.

Astfel a fost elaborat prezentul proiect de Lege privind modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.