Băsescu îngheaţă indemnizaţiile


2217480

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului ordonanţa care permite majorarea indemnizaţiilor membrilor adunărilor generale ale acţionarilor (AGA) ale societăţilor în care statul e acţionar majoritar, precum şi asimilarea remuneraţiilor membrilor CA cu cele din companiile cu managament privat, pentru a fi reexaminată.

Băsescu contestă prevederea conform căreia operatorii economici nu pot acorda membrilor adunărilor generale ale acţionarilor remuneraţii mai mari de 25% din indemnizaţia fixă lunară a directorilor generali/directorilor, pe şedinţă şi pentru mai mult de o şedinţă într-o lună, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

Această prevedere a fost aprobată în luna august a acestui an, prin Ordonanţa Guvernului nr. 26/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 549 din 29 august 2013, astfel încât membrii AGA ai companiilor de stat pot câştiga până la 25% din salariul fix al directorului general, faţă de doar 1% cât stabilise guvernul Boc în 2010.

La 22 octombrie 2013, Camera Deputaţilor a adoptat legea de aprobare a Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013, forul decizional în privinţa acestui act normativ.