Reducerea arieratelor Complexului Energetic Hunedoara


descărcare

Noutăți legislative: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a declarat că Executivul a adoptat o Ordonanță de Urgență care vizează reducerea arieratelor la Complexul Energetic Hunedoara.  Această Ordonanță de Urgență are ca scop sporirea atractivității la privatizare a Complexului Energetic Hunedoara S.A. societății, reducerea arieratelor.

Astfel Societatea care se ocupă de lichidarea fostei Companii Naționale a Huilei (CNH) Petroșani a solicitat instanței de judecată deschiderea procedurii de insolvență în cazul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), pentru o datorie de peste 84,7 milioane lei, din care creanța certă este de 70,7 milioane lei și reprezintă valoarea cărbunelui livrat pentru termocentrala Mintia, actualmente parte a CEH.

Pe de altă parte directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Daniel Andronache, a afirmat că între cele două companii a fost recunoscută datoria de 70 milioane lei, sumă reprezentând cărbunele livrat termocentralei de la Mintia în perioada în care producătorul de electricitate nu se afla în aceeași structură de organizare cu CEH, cum este acum.