Reorganizarea comisiilor de administraţie publică şi de industrie din Camera Deputaţilor


download (1)Comisia de administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic se va împărţi în două – Comisia de administraţie şi Comisia de mediu, iar în locul Comisiei de industrie vor funcţiona Comisia de industrii şi cea de transporturi şi infrastructură, a informat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici.

Acesta a explicat că au fost luate aceste decizii pentru ca forurile Legislativului român să fie în concordanţă cu organizarea Parlamentului European.

“Din punctul meu de vedere, este o abordare corectă, întrucât România are foarte multe probleme tocmai pe zona aceasta a infrastructurii. E nevoie de un cadru legislativ care să permită dezvoltarea acestei infrastructuri şi mi se pare ceva corect. În plus, numărul membrilor respectivi sigur că va fi mai mic, care va rezulta din cele două comisii”, a afirmat Niculae Mircovici, după Biroul Permanent.

Proiectul de hotărâre cu privire la comisiile menţionate, de modificare a art. 59 din regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat în Monitorul Oficial nr. 762/2012, se va afla, marţi, pe ordinea de zi a Camerei.