Moţiunea “CFR Marfă – cronica unei alte privatizări eşuate” a fost respinsă


CFRMoţiunea “CFR Marfă – cronica unei alte privatizări eşuate”, iniţiată de deputaţii Partidului Democrat Liberal şi cei ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu, a fost respinsă de Plenul Camerei Deputaţilor cu 224 de voturi împotrivă, 50 de voturi pentru şi 19 abţineri.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu a declarat că această privatizare este mult prea importantă pentru a o trata cu uşurinţă şi pentru a o face în grabă.

“PNL este împotriva acestei moţiuni simple plină de neadevăruri şi de interpretări fără acoperire. Guvernarea Tăriceanu a lăsat CFR Marfă pe profit şi după patru ani de experienţe CFR a fost în faliment. (…) De când oamenii serioşi se ocupă de acest minister, ne trezim că de aproximativ patru luni CFR Marfă este chiar pe profit, surprinzător pentru unii dintre dvs. Poate înţeleg pe undeva frustrarea colegilor noştri iniţiatori şi înţeleg că au avut ocazia să demonstreze şi nu au făcut-o. Poate va mai exista şi altă ocazie. Cert este că pentru asta ar trebui ca această guvernare să muncească extrem de mult pentru a duce economia României la un nivel extrem de ridicat pentru experienţele dvs. nereuşite”, a afirmat deputatul PNL Mircea Roşca.