H.G. privind suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei Naţionale – proiect


foame-de-bani
Potrivit prevederilor art. 1 alin. 1 lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009
privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificările şi completările ulterioare şi a Ordonanţa Guvernului nr. 17/2012 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2012, se realizează după o procedură de executare, potrivit căreia în anul 2013 autorităţile şi instituţiile publice debitoare au obligaţia de a plăti 5% sau 10% din valoarea titlului executoriu.

Potrivit art. 52 alin. 1 din Legea bugetului de stat pe anul 2013 nr. 5/2013, ordonatorii principali de credite efectuează plata titlurilor executorii în cuantumul prevăzut pentru acest an prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009, aprobată cu modificări prin Legea nr. 230/2011 şi Ordonanţa Guvernului nr. 17/2012 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, din sumele aprobate la titlul “Cheltuieli de personal”, în mod eşalonat în tranşe trimestriale egale.

Astfel Ministerul Educaţie Naţionale a supus dezbaterii publice proiectul de Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei Naţionale, la titlul 10 “Cheltuieli de personal”, pentru plata titlurilor executorii prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, precum şi de Ordonanţa Guvernului nr. 17/2012 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Actul normativ prevede suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei Naţionale, la titlul “Cheltuieli de personal”, cu suma de 2.604 mii lei, din suma globală prevăzuta cu această destinaţie în bugetul Ministerului Finanţelor Publice – “Acţiuni generale”.