Câţiva bănuţi în plus pentru veteranii de război


veterani de razvoi Ministerul Muncii a lansat spre dezbatere un proiect de hotărâre a Guvernului care propune majorarea ajutorului anual acordat veteranilor de război și văduvelor de război de la 230 lei la 265 lei, cu 15% mai mult față de nivelul aprobat în anul 2012. Ajutorul anual are drept scop susținerea acestor persoane și acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice.

Posibila majorare este motivată de creșterile de prețuri la mărfurile nealimentare și la servicii în luna iunie 2013 față de luna iunie 2012. Astfel, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică în buletinul de prețuri nr.6/2013, prețul la energie electrică, gaze și încălzire centrală a crescut cu 15%. Pentru serviciile de apă, canal, salubritate creșterea este de 11,3%, iar pentru chirii de 0,7%.

Vor beneficia de acest ajutor aproximativ. 30.000 de persoane, iar plata se va face de către casele de pensii publice din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.