Persoanele concediate de la Electrificare CFR au dreptul la plata unui venit lunar de completare


ElectrificareCFR2Conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, ar putea fi aprobată alocarea unei sume de 4,5 milioane lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2013 pentru plata venitului lunar de completare necesar pentru cele 250 de persoane ce vor fi disponibilizate de Societatea Comercială “Electrificare CFR S.A.”.

Programul de reorganizare, restructurare şi eficientizare a activităţii Electrificare CFR, avizat de Adunarea Generală a Acţionarilor în august 2013, are ca obiectiv crearea premiselor pentru redresarea a societăţii, inclusiv reducerea unui număr de 250 de posturi.

Electrificare CFR a depus notificare de concediere colectivă la începutul lunii septembrie, înregistrată la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti. Astfel, persoanele concediate de la SC Electrificare CFR- S.A., în condiţiile O.U.G. nr. 36/2013, au dreptul la plata unui venit lunar de completare.

Prin O.U.G. nr. 36/2013, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 251 din data de 30 aprilie 2013, s-a aprobat aplicarea, în perioada 2013 – 2018, a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

Beneficiarii măsurilor de protecţie socială aprobate prin O.U.G. nr. 36/2013 sunt persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza unui plan de disponibilizare, din cadrul unor societăţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi a regiilor autonome aflate în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale.