Hotărârile ce interzic exploatarea gazelor de şist trebuie anulate


images (5)Tribunalul Vaslui, a decis, în urma proceselor intentate de către Prefectură, ca consiliile locale din judeţul Vaslui care au interzis explorarea şi exploatarea gazelor de şist trebuie să anuleze aceste hotărâri.
Considerate ilegale pe motiv că a fost încălcat articolul din Constituţie cu privire la bogăţiile subsolului, hotărârile au fost atacate în instanţa de contencios-administrativ de către Prefectura Vaslui. Cererile de chemare în judecată au fost formulate după ce consiliile locale au refuzat să anuleze hotărârile la solicitarea Prefecturii Vaslui.
Până la această dată, şase din cele 11 autorităţi locale date în judecată în 4 iulie au pierdut procesele intentate de Prefectură, celelalte cinci cauze similare fiind pe rolul Tribunalului Vaslui, având termene fie la sfârşitul lui septembrie, fie la începutul lui octombrie.
Deciziile Tribunalului Vaslui, care a admis cererile Prefecturii, de anulare a hotărârilor CL privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist, nu sunt definitive.