Crin Antonescu vrea un mecanism pentru limitarea ordonanţelor de urgenţă


downloadPreşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că doreşte realizarea unui mecanism la nivel parlamentar pentru limitarea ordonanţelor de urgenţă emise de Guvern.

 “Un mecanism pentru limitarea ordonanţelor de urgenţă – pentru că aici se naşte o tensiune şi o dispută în care nimeni nu este vinovat sau toţi sunt vinovaţi şi trebuie să o reglementăm. Guvernul are tendinţa naturală, orice guvern, de a da cât mai multe ordonanţe de guvern. Guvernul are, natural, tendinţa de rezolva, pentru că el rezolvă probleme practice, ordonanţele având avantajul că nu se mai discută, deci sunt cum vrea guvernul şi că intră în vigoare, fac efecte imediate. Vrem să le limităm”, a declarat Antonescu.

Referindu-se la modificarea regulamentului Senatului, el a afirmat că începând din săptămâna care urmează speră să aibă discuţii cu liderii de grupuri parlamentare în această privinţă.

El a mai precizat că are în vedere la modificarea regulamentului Camerei superioare a Parlamentului ca în fiecare lună premierul să poată veni să discute şi să răspundă întrebărilor senatorilor.

Întrebat cum va reglementa chestiunea absenţelor parlamentarilor de la comisii, Antonescu a afirmat că această problemă se poate rezolva în cadrul disciplinei de partid, dar şi la nivel regulamentar. “Pe de altă parte, nu au ce face Camerele, pentru că nu pot lua mandatul cuiva la un număr de absenţe…”, a subliniat Crin Antonescu.