Plafonul pentru “Prima Casă” va fi suplimentat


Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice a fost supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre pentru completarea Anexei nr. 1 a Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului “Prima casă”.

Prin proiectul de hotărâre se propune suplimentarea plafonului de garantare destinat achiziţiei de locuinţe construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) cu încă 200 de milioane de lei. Astfel plafonul de garantare pentru locuinţele construite prin ANL este de 500 de milioane lei, din totalul plafonului suplimentar de 1,2 miliarde lei aferent locuinţelor achiziţionate prin programul guvernamental “Prima Casă”.

ANL derulează de mai mulţi ani Programul de construcţie de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, cu posibilitatea de cumpărare de către chiriaşi după un an de închiriere neîntreruptă.

Pe 30 iulie 2013, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a emis un ordin pentru stabilirea valorii de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2013, în vederea vânzării acestor locuinţe, la 326 euro inclusiv TVA.