Guvernul va desfiinţa circa 3.500 de posturi din ministere şi instituţii publice


guvern
În şedinţa de marţi a Guvernului au fost aprobate 38 de acte normative pentru organizarea ministerelor şi a altor instituţii publice, în urma cărora urmează să fie desfiinţate circa 3.500 de posturi.

Potrivit informării de presă date de guvern, la nivel de instituţii cele mai multe restructurări se vor face în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, de unde vor fi desfiinţate circa 500 de posturi, în structurile acestei instituţii rămânând puţin peste 15.000 de angajaţi.

Pe locul doi în topul instituţiilor de unde se desfiinţează cele mai multe posturi de la stat se află Ministerul Culturii, de unde se taie 420 de posturi din cadrul instituţiilor subordonate acestuia.

De asemenea, 400 de posturi vor fi desfiinţate şi de la Ministerul Agriculturii, în cadrul acestuia rămânând o schemă de personal care numără aproape 11.600 de persoane. Un număr semnificativ de posturi vor fi reduse şi de la Transporturi, unde instituţiile publice din subordine vor fi nevoite să îşi reducă numărul de posturi cu 320.