Finalizarea proiectului privind malpraxisul


medic

Potrivit proiectului privind malpraxisul care a fost finalizat, Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a menţionat că pacientul va beneficia de proceduri simplificate şi de garanţia că, atunci când se va dovedi actul de malpraxis, va fi despăgubit.

Astfel Legea sănătăţii (Legea nr. 95/ 2006),  Titlul XV, referitor la malpraxis, a fost supusă în dezbatere publică, după ce i-au mai fost aduse unele modificări, de trei ori, şi că  proiectul de act normativ vizează în egală măsură pacientul, dar şi medicul.

De asemenea potrivit proiectului de act normativ pacientul va beneficia de proceduri simplificate, costuri reduse şi garanţia că atunci când se va dovedi actul de malpraxis va fi despăgubit de către asiguratori. Din partea spitalului pacientul va primi toate documentele medicale privind cazul reclamat şi nu va mai fi nevoit să aştepte ani de zile decizia instanţelor de judecată, de asemenea este prevăzut ca, în termen de 6 luni, procesul de evaluare a cazului să fie finalizat.

Pe de altă parte  medicul va fi asigurat pentru incidente petrecute cu până la trei ani înaintea încheierii contractului de asigurare.