Noua lege privind parteneriatul public-privat


descărcareMinistrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat că Noua lege privind parteneriatul public-privat ar putea trece prin Guvern până la 30 iulie, dacă Bruxelles-ul va accepta forma finală a acestui proiect şi dacă nu vor fi probleme pe circuitul de avizare.

Ministrul a precizat că noul proiect de lege a parteneriatului public-privat este o contribuţie ştiinţifică a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi doar într-o mică măsură a Executivului şi este realizat ”cu toate rigorile” şi acceptat atât de Banca Europeană de Investiţii, cât şi de BERD, de Banca Mondială şi de EPEC.

”Pe 17 iulie, o echipă a DPIIS se va deplasa la Bruxelles pentru discuţii finale cu CE privind acest proiect de lege. După ce vom avea forma finală agreată cu Comisia, proiectul va pleca pe circuitul de avizare. Dacă avem forma finală negociată cu Bruxelles-ul pe 17 iulie – sper să se închidă absolut toate discuţiile care sunt -, dacă circuitul de avizare merge bine, până pe 30 iulie o trecem (prin Guvern – n.r.)”, a spus Dan Şova.