Modificări în domeniul circulaţiei pe drumurile publice


imagesReglementările distincte pentru categoria mopede au fost eliminate, ca urmare a introducerii acestora în categoria autovehiculelor. Pentru solicitanţii preschimbării permisului de conducere în cazul schimbării numelui, se elimină obligaţia de a prezenta pe lângă actul de identitate şi documentul care face dovada schimbării numelui.

Conform noilor reguli, cursul de pregătire teoretică şi practică este valabil timp de un an, începând cu data absolvirii cursului.

Prin actul normativ adoptat de Guvern se instituie o normă tranzitorie referitoare la situaţia candidaţilor care au fost declaraţi “admis” la proba teoretică, dar nu au finalizat încă examenul pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi o normă referitoare la situaţia candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere din categoria AM, care fac dovada că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule, anterior datei de 19 ianuarie 2013.

Modificările legislative în domeniul circulaţiei pe drumurile publice au fost lansate în dezbatere publică, pe 18 februarie, de Ministerul Afacerilor Interne.