Guvernul poate să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară


legea_referendumului_a_fost_votata_noul_prag__30
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară. Proiectul a fost adoptat cu 231 de voturi pentru, 51 împotrivă şi trei abţineri.

Potrivit proiectului de lege, Guvernul poate să emită ordonanţe şi pe rectificarea bugetară, pe modificări ale Codului Fiscal, pe măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare unor operatori economici din industria de apărare, poate modifica ordonanţa privind statutul-cadru al unităţii administrativ-teritoriale, pe siguranţa feroviară şi înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Autostrăzi din România.

Deputaţii au introdus, la propunerea reprezentantul Ministerului Transporturilor, şi posibilitatea ca Guvernul să emită ordonanţe pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Monitorizare a Proiectelor de Infrastructură în Domeniul Transporturilor, pentru înfiinţarea Fondului Naţional de Infrastructură în domeniul Transporturilor şi reglementarea unor măsuri pentru implementarea proiectelor majore de infrastructură, pentru măsuri
financiare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor structurale din sectorul transporturi.