Proiectul de lege privind pensiile militarilor avizat favorabil


1

Proiectul de lege privind pensiile militarilor în forma adoptată de Senat a primit aviz favorabil din partea Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor. Preşedintele comisiei, deputatul PSD Ion Mocioalcă a menţionat că legea va intra în vigoare cu 1 ianuarie 2014, cum a prevăzut Guvernul.

Astfel prin proiectul de lege menţionat beneficiarii îşi vor recâştiga un drept pierdut în 2010 fără, însă, a mai recupera ceva retroactiv.

Proiectul de lege privind pensiile militarilor urmează să fie supus săptămâna viitoare dezbaterii în Comisia de muncă, comisie raportoare în acest caz, iar de acolo trimis plenului Camerei Deputaţilor spre adoptare, for decizional.

Plenul Senatului a adoptat în unanimitate săptămâna trecută propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională care prevede ca pensiile militarilor care au fost diminuate prin Ordonanţa 1/2011 să revină la cuantumul calculat pentru decembrie 2010.