Va fi modificată Legea insolvenţei


bif4650
Preşedintele AFAN, Dumitru Costin, a declarat că Legea insolvenţei va fi modificată de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă, “cu dedicaţie” pentru societăţile comerciale cu activitate sportivă, pentru că insolvenţa tinde să devină “un virus” în tot sportul românesc.

“Am finalizat un proiect de modificare prin ordonanţă de urgenţă a Legii insolvenţei cu dedicaţie pentru societăţile comerciale cu activitate sportivă. Numai prin modificarea aceasta legislativă naţională putem imediat să modificăm regulamentele sportive şi să creăm cadrul de normalitate, astfel încât dacă, aflat în situaţie de insolvenţă, un club sportiv nu-şi respectă obligaţiile, tinerii să poată să meargă liniştiţi la alte cluburi, să urmeze procedurile sportive. Modificăm legea ca să-i salvăm nu numai pe cei de la Rapid, ci şi pe alţii, pentru că virusul ăsta s-a dus către tot sportul românesc. Sper ca această ordonanţă de urgenţă să apară în maximum trei săptămâni, pentru că am discutat şi cu câţiva membri ai guvernului, le-am adus şi argumente scrise privind caracterul de urgenţă”, a declarat Costin.

Costin a precizat că modificarea Legii insolvenţei nu îi va ajuta pe rapidişti să-şi primească banii, dar le va permite să devină liberi de contract la finalul sezonului dacă nu îşi vor primi restanţele până atunci.