În cadrul dezbaterii organizată de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), împreună cu Parlamentul României cu tema ‘Politici strategice de dezvoltare agricolă şi siguranţă alimentară’, preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu a declarat că din punct de vedere al reţelelor sanitar-veterinare din Europa, dar şi industria alimentară ce respectă legislaţia europeană şi autohtonă din domeniu, în România acest sistem este foarte bine pus la punct.
Preşedintele ANSVSA a menţionat că în România comparativ cu alte state are câte un medic oficial pentru fiecare abator, există o reţea de aproximativ 10.000 de medici veterinari, atât la nivel central cât şi al direcţiilor judeţene şi laboratoarelor de referinţă, dar şi medici veterinari concesionari. De asemenea s-a făcut referire şi la cazurile când România a fost acuzaţă de alte state membre că pune pe piaţa europeană carne de cal în loc de vită dar s-a putut demonstra că se respectă toată legislaţia europeană şi naţională privind etichetarea în comerţul de carne de cal şi de vită.