Economia României a dat de la începutul anului semne că strânge cureaua în mod accelerat. Indiciul au fost încasările statului din TVA, al căror avans faţă de anul trecut se micşora cu fiecare lună. ANAF aştepta ca Paştele să întoarcă tendinţa, ceea ce s-a şi întâmplat, pentru moment.

În ianuarie 2018, sumele strânse din TVA erau cu 7,8% mai mari faţă de ianuarie 2017. Avansul s-a păstrat şi în februarie. După primul trimestru, brusc, acest avans a scăzut la numai 2,2%, ajungând în execuţia bugetară din aprilie la numai 1,1%.

Într-adevăr, potrivit ultimei execuţii bugetare, publicată ieri seară,  încasările la TVA sunt mai mari cu 4% faţă de anul trecut, în urcare de la un avand de doar 1,1% în aprilie.

Dacă data Paştelui a contat atât de mult în rezultatele bugetului naţional la cinci luni, trebuie că o va face şi luna viitoare.

Paştele a fost anul acesta pe 8 aprilie, iar anul trecut a fost pe 16 aprilie, ceea ce înseamnă că, dacă ţinem cont de motivaţia ANAF,  această presiune evidentă pe înasările din TVA, comparativ cu anul trecut, se va muta în iunie.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.