Un nou “Program pentru şcoli”, mai diversificat


p_15255_766x350-10-85

Începând cu anul şcolar 2017-2018, actualele programe de încurajare a consumului de fructe şi de distribuire a laptelui în şcoli vor fi unificate într-un singur program cu finanţare europeană, denumit generic “Programul pentru şcoli”.

Astfel, prin noul program se vor putea distribui şi alte fructe, nu doar mere, respectiv pere, struguri, prune, piersici sau nectarine, precum şi legume: morcovi, ardei graşi, castraveţi. De asemenea, în program vor fi incluse produsele lactate şi mierea.

Programul va fi finanţat cu fonduri europene în valoare de 6.866.848 euro pentru schema de fructe şi legume şi cu 10.399.594 euro pentru schema de lapte şi produse lactate.

“Programul pentru şcoli” este un program educativ, menit să-i familiarizeze pe copii cu un stil de viaţă sănătos şi să-i apropie de mediul rural ca sursă a produselor pe care le consumă.

Acest program este destinat preşcolarilor din grădiniţele de stat şi particulare cu program normal de 4 ore şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular.