UE doreşte taxarea companiilor din sectorul tehnologiei


Comisia Europeană a informat companiile din sectorul tehnologiei că opţiunea sa preferată pentru reforma taxării afacerilor online ar fi o nouă metodă de impozitare a profiturilor, nu a veniturilor, propunere salutată de industria de profil.

Un prim proiect al propunerii, arată că o soluţie structurală ar implica taxarea profiturilor obţinute din activităţi digitale în ţările unde sunt obţinute. În prezent, aceste profituri sunt impozitate în ţările unde sunt înregistrate sediile centrale ale companiilor respective.

Cu toate acestea, negocierea modificărilor ar putea dura foarte mult timp şi din acest motiv Comisia a prezentat şi un proiect de soluţie temporară: taxarea veniturilor companiilor, indiferent unde sunt obţinute profiturile.

Companiile au anunţat că preferă o soluţie bazată pe taxarea profiturilor, care ar proteja startup-urile, a spus un oficial al Comisiei, după întâlnire.

Propunerea de taxare a veniturilor este respinsă în mare parte de companiile care lucrează cu marje scăzute şi care de obicei plătesc taxe foarte scăzute sau chiar deloc pentru că profiturile sunt mici.