UE a aprobat primele norme privind securitatea cibernetică


electronic internetAtacurile cibernetice pot dăuna serviciilor legate de infrastructură precum furnizarea de electricitate sau controlul traficului aerian. Uniunea Europeană a aprobat primele norme privind securitatea cibernetică pentru a ne putea apăra mai bine împotriva acestor atacuri.

Parlamentul European va vota directiva privind Securitatea Rețelelor şi a Informației (NIS) care stabilește o abordare comună a securității cibernetice. Actul va conține sectoarele în care companiile care furnizează servicii critice (energie, transport, bancar) vor trebui să demonstreze că pot face față atacurilor cibernetice. Totodată, acestea vor fi obligate să raporteze autorităților naționale incidentele grave legate de securitate.

Conform unui sondaj, cetățenii UE sunt îngrijorați referitor la securitatea cibernetică: 89% din totalul utilizatorilor de internet evită divulgarea informațiilor personale online. 85% sunt de acord că riscul de a deveni o victimă a criminalității informatice este în creștere.