Trecerea la moneda euro a fost subiectul reuniunii Comitetului interministerial


Prima reuniune a Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro a avut loc la Palatul Victoria. Ședința a fost prezidată de Premier iar guvernatorul BNR și ministrul Finanțelor Publice au participat în calitate de vicepreședinți ai Comitetului.

România își menține angajamentul de adoptare a monedei euro și face eforturi pentru pregătirea riguroasă a acestui proces, astfel încât trecerea la moneda unică să se facă la momentul oportun.

Premierul a afirmat: “Sarcina noastră este una dublă. Pe de o parte, trebuie să facem ca această trecere să fie cât mai lină pentru cetățeni. Pe de altă parte, să ne asigurăm că această convergență monetară se face în paralel cu o dezvoltare echilibrată a regiunilor țării și cu o convergență a veniturilor cetățenilor români, astfel încât să fie comparabile cu cele din alte state membre ale Uniunii Europene“.

În opinia Guvernatorului “abordarea procesului de adoptare a monedei euro trebuie să fie caracterizată de “prudență, responsabilitate și profunzime. Trebuie să ne concentrăm pe reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României, referindu-ne aici la infrastructură, venituri, PIB pe cap de locuitor. Doar astfel, trecerea la moneda euro va fi sustenabilă”.