Prima reuniune a Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro a avut loc la Palatul Victoria. Ședința a fost prezidată de Premier iar guvernatorul BNR și ministrul Finanțelor Publice au participat în calitate de vicepreședinți ai Comitetului.

România își menține angajamentul de adoptare a monedei euro și face eforturi pentru pregătirea riguroasă a acestui proces, astfel încât trecerea la moneda unică să se facă la momentul oportun.

Premierul a afirmat: „Sarcina noastră este una dublă. Pe de o parte, trebuie să facem ca această trecere să fie cât mai lină pentru cetățeni. Pe de altă parte, să ne asigurăm că această convergență monetară se face în paralel cu o dezvoltare echilibrată a regiunilor țării și cu o convergență a veniturilor cetățenilor români, astfel încât să fie comparabile cu cele din alte state membre ale Uniunii Europene“.

În opinia Guvernatorului „abordarea procesului de adoptare a monedei euro trebuie să fie caracterizată de “prudență, responsabilitate și profunzime. Trebuie să ne concentrăm pe reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României, referindu-ne aici la infrastructură, venituri, PIB pe cap de locuitor. Doar astfel, trecerea la moneda euro va fi sustenabilă”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.