Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat va avea impact zero asupra punctajelor de pensie. Pe românește, nu cresc pensiile.

Asta arată calculele făcute de specialiștii Institutului Național de Cercetare în domeniul Muncii și Protecției Sociale. Până acum, s-a declarat că prin creșterea sumelor pe care le vor da la pensii de anul viitor, salariații vor avea parte de o bătrânețe ceva mai liniștită. Lucru infirmat, însă, de cifre.

Unul dintre “beneficiile” trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat ar fi creșterea pensiilor, susținea recent ministrul Finanțelor.

Anunțata mutare a contribuțiilor de la angajator la angajat, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, nu va avea niciun impact direct asupra viitoarelor pensii, potrivit specialiștilor Institutului Național de Cercetare în domeniul Pieței Muncii. Cel puțin atâta timp cât formula de calcul a punctului de pensie va rămâne aceeași.

Categorii: Pensii, Ştiri  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.