Timbrul de mediu ar putea fi înlocuit


prima masinaTimbrul de mediu, declarat ilegal de Comisia Europeană, ar putea fi înlocuit cu o formă de taxare inclusă în preţul carburantului.

Astfel, Ministerul Mediului propune înlocuirea timbrului de mediu cu o formă de taxare inclusă în preţul carburantului, astfel încât impozitarea să se facă în funcţie de consumul de combustibil.

“Una dintre variantele pe care noi am luat-o în calcul şi pe care Ministerul Mediului a propus-o Grupului de lucru a fost o taxare a consumului de combustibil, şi atunci fiecare este taxat echitabil în funcţie de cât rulează, cât consumă. Vorbim despre un pachet în doi piloni: pe de o parte, taxarea combustibilului folosit cu o sumă mică, undeva la 2 lei pe fiecare plin de combustibil, şi pe de altă parte, o impozitare diferenţiată a autovehiculelor în funcţie de norma de poluare a motorului. Asta este propunerea noastră, dar Parlamentul este suveran şi va decide dacă se ia în considerare această propunere sau nu”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.