Termen pentru depunerea cererilor de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură


apia-fermierii-au-primit-subventii-de-3-63-miliarde-de-lei-in-2014-12050
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează potenţialii beneficiari că până la 1 februarie 2016, inclusiv, se depun cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2015.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,7975 lei/litru.

Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2015, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.

De asemenea APIA menţionează că beneficiarii nu trebuie să fie în în dificultate financiară, respectiv întreprinderile să nu fie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare.