Taxele pentru paşaport şi permise de conducere se vor plăti şi la Poştă


taxConform unui comunicat al Poştei Române, taxele pentru eliberarea paşapoartelor şi o serie de tarife auto, printre care şi cele percepute pentru eliberarea permiselor de conducere, pot fi plătite şi la oficiile instituţiei.

Astfel, decizia se aplică în urma modificărilor aduse de OUG 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare a procedurilor de încasare a unor taxe şi tarife prevăzute de actele normative cu privire la circulaţia pe drumurile publice şi regimul liberei circulaţii.

Conform Companiei Naţionale “Poşta Română” (CNPR), taxele şi tarifele vizate de OUG 41/2016 pot fi plătite prin mandat poştal la oricare oficiu sau agenţie a operatorului naţional de servicii poştale.

Se are în vedere despre taxele percepute pentru eliberarea paşapoartelor şi de tarifele pentru confecţionarea şi valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare, a certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere.

Prin urmare, taxele percepute pentru eliberarea paşapoartelor sunt următoarele:
– paşaport electronic simplu, cu valabilitate de 3 ani, eliberat minorilor cu vârsta până la 12 ani – 258 de lei;
– paşaport electronic simplu, cu valabilitate de 5 ani, eliberat adulţilor cu vârsta peste 12 ani – 283 de lei, şi
– paşaport simplu temporar – 219 lei.

Referitor la tarifele auto, vor fi percepute următoarele:
– pentru confecţionarea şi valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare permanente, de probă, temporare, provizorii şi ale vehiculelor diplomaţilor şi persoanelor asimilate TIP C – 17 lei;
– pentru permisul de conducere – 68 lei;
– pentru păstrare combinaţie număr de înmatriculare – 30 lei;
– pentru atribuire combinaţie număr preferenţial – 45 lei;
– pentru eliberarea certificatului de înmatriculare – 37 lei.