Statistici privind cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul şi întreţinerea autovehiculelor


lc
Potrivit datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS), volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut în luna ianuarie cu 16%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

Evoluţia este datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+26,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+12,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,2%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+3,5%).

Referitor la activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri cu 14% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2015, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, hoteluri şi restaurante, activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor. În cazul activităţilor agenţiilor turistice şi tur-operatorilor, acestea au scăzut cu 3,8%.