Parlamentarii vor să reducă la jumătate stagiul minim de cotizare la şomaj pentru angajaţii care au calificări în meseriile de bază din turism. Concret, şomerii care au calificări în meseriile de barman, chelner, bucătar, cameristă, recepţioner, dar şi restul celor care au meserii de bază în turism ar putea obţine indemnizaţie de şomaj dacă au stagiu de cotizare de minimum şase luni în domeniul calificării avute, din ultimul an înainte de data solicitării acestei indemnizaţii, potrivit unui proiect de lege

Parlamentarii propun ca şomerii care care au calificări în meseriile de bază din turism să obţină indemnizaţie de şomaj dacă au stagiu de cotizare de minimum şase luni în domeniul calificării avute, din ultimul an dinainte de data solicitării acestei indemnizaţii.

Astfel, un stagiu de cotizare de şase luni în ultimele 12 luni premergătoare datei înregistrării cererii va fi o măsură de siguranţă socială pentru această categorie de persoane şi le va permite ca opţiunile de carieră în meseriile din activitatea hotelieră şi de turism să fie stabile, spun parlamentarii care promovează proiectul de act normativ.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.