Stabilirea taxei de autorizare pentru operațiunile cu metale prețioase


descărcare (13)Ordinul nr. 99/2015 privind stabilirea taxei de autorizare percepute de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 203 din 26 martie 2015.

Astfel, actul normativ stabileşte taxa de autorizare în sumă de 621 lei pentru fiecare dintre operaţiunile cu metale preţioase şi pietre preţioase prevăzute OUG nr. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România.

Taxa de viză anuală constituie 25% din valoarea taxei de autorizare în vigoare la data vizării, pentru fiecare operaţiune autorizată. Taxa de viză anuală nu se mai restituie.

Pentru a se aplica viza anuală, persoanele fizice şi juridice solicitante vor trebui să prezinte, la sediul Direcţiei metale preţioase, pietre preţioase şi Proces Kimberley sau la sediile unde îşi desfăşoară activitatea specialiştii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor în analiza şi marcarea metalelor preţioase, cu dovada achitării taxei de viză și cu documentele precizate în act.