Sporurile acordate personalului militar au crescut


guvernul-a-majorat-sporurile-angajatilor-din-armata-servicii-de-informatii-si-din-penitenciare_size9

Prin ordonanţa de urgenţă care modifică salarizarea pe acest an a bugetarilor, aprobată în şedinţa din 18 iunie, Guvernul a majorat sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare.

Actul normativ a fost iniţiat de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate naţională, şi de Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Ministerul Apărării şi Ministerul Justiţiei.

Într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne se arată că ordonanţa de urgenţă a fost adoptată la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, şi stabileşte că militarii, poliţiştii şi ceilalţi angajaţi din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor putea fi plătiţi, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi de sărbătorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de bază, proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, în cazul neacordării de timp liber corespunzător.

Totodată, surse oficiale au declarat că Guvernul intenţionează să reducă norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru aceştia, din ore suplimentare.

De asemenea, sursele citate au precizat că, dacă aceste măsuri vor fi aprobate, urmează să fie aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără însă să aibă acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional.