Spitalele publice vor putea organiza secţii private pentru medici


medicPotrivit unui proiect privind salarizarea doctorilor, spitalele publice vor putea organiza secţii private, în care medicii să poată lucra după programul de lucru din unitatea sanitară de stat.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că este vorba despre un proiect privind creşterea veniturilor medicilor, prin care se urmăreşte creşterea veniturilor acestora, dar şi reducerea exodului, pornind de la principiul fundamental din sănătate, respectiv acela că singurii care aduc bani în sistem sunt doctorii.

“Potrivit noului proiect, medicul va fi obligat să opteze dacă lucrează cu normă întreagă, respectiv şapte ore, în spitalul public. În cazul în care a optat să lucreze în spitalul public cu normă întreagă, atunci în aceeaşi unitate sanitară va putea lucra peste programul de lucru, în sistem privat. […] Aşadar, medicul care nu vrea să lucreze în sistemul public cu normă întreagă va face publică decizia şi atunci va avea dreptul să lucreze într-un spital privat, în cel de stat rămânând doar cu normă redusă”, a mai spus Eugen Nicolăescu.