Soluţii pentru îmbunătățirea aplicației “Inspectorul Pădurii”


masa lemnoasaPentru îmbunătățirea aplicației “Inspectorul Pădurii”, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, premierul Dacian Cioloș a solicitat Ministerului Mediului și Ministerului Afacerilor Interne să găsească rapid soluții.

Astfel Dacian Cioloș a reacționat în urma unei sesizări primite asupra faptului că există o vulnerabilitate care permite efectuarea mai multor transporturi de material lemnos pe distanţe scurte, în aceeaşi cantitate, folosind un singur set de documente.

“Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare și codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obținute cu puțin timp înainte de controlul poliției, la vederea echipajului de poliție. Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilități, existând încă loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioară a avizului de însoțire, într-un interval orar de 12 ore. Astfel, pe distanțe scurte, poate exista posibilitatea efectuării mai multor transporturi de material lemnos, cu cantități identice, prin utilizarea acelorași documente. În plus, accesul la rețeaua de telefonie/date al mobilului pe care se generează codul online poate fi restricționat în mod deliberat, până în momentul apropierii unei activități de control”, a precizat premierul.