Simplificarea birocraţiei privind taxa auto


images

Ministerul de Finanţe, Ministerul Mediului şi Ministerul afacerilor Interne au emis un ordin potrivit căruia se legiferează crearea unei baze de date care să cu prindă informaţii despre autovehiculele înmatriculate sau transcrise care intră sub incidenţa timbrului de mediu pentru autovehicule. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial la finalul săptămânii trecute.

Astfel baza de date se gestionează informatic de Ministerul Finanţelor Publice prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, de Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

De aceea evidenţa autovehiculelor înmatriculate sau transcrise care intră sub incidenţa timbrului de mediu pentru autovehicule cuprinde mai multe informaţii:
– date de identificare a autovehiculului;
– date de identificare a proprietarului autovehiculului.
Baza de date care se constituie şi se actualizează permanent mai cuprinde date privind stabilirea timbrului de mediu, date privind diferenţe faţă de timbrul de mediu stabilit, date privind plata timbrului de mediu.