Senatorii vor dezbate o lege special gândită pentru românii din străinătate.

Este vorba despre decontarea repatrierii persoanelor care au decedat pe teritoriul Uniunii Europene. Inițiativa vine pentru a-i ajuta pe cei care nu dețin banii necesari pentru a-și aduce rudele acasă.

Vorbim despre sume între 3.000 și 6.000 de euro.

Legea privind decontarea de către statul român a procedurilor de repatriere a cetățenilor români decedați pe teritoriul Uniunii Europene prevede:

Art. 1 – Statul român va suporta cheltuielile de repatriere a cetățenilor români decedați pe teritoriul Uniunii Europene, la cererea familiei.

Art. 2 – Prevederile prezentei legi se aplică doar cetățenilor români care înregistrează venituri care nu depășesc contravaloarea salariului mediu net, raportat de Institutul Național de Statistică la momentul decesului.

Art. 3 – Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne vor redacta normele metodologice pentru punerea în aplicare a acestei legi, în maxim 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Pentru a fi aplicată, legea trebuie să primească votul Senatului și pe cel al Camerei Deputaților.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.