Se are în vedere introducerea unor criterii legate de venituri pentru cei care vor beneficia de programul “Prima Casă”


Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională a României analizează oportunitatea introducerii unor criterii legate de venituri pentru cei care vor beneficia pe viitor de programul ‘Prima Casă’, însă acest lucru nu se va aplica începând de anul viitor.

Directorul general al Trezoreriei Statului a declarat: “Programul Prima Casă a ajuns să domine piaţa ipotecară, însă nu este atributul statului să domine o piaţă care altfel are cerere şi ofertă semnificativă, deci ar trebui să funcţioneze fără intervenţia statului. Sunt idei şi sunt anumite lucruri care se analizează. Şi în cadrul Ministerului de Finanţe au fost discuţii, şi într-un grup de lucru împreună cu colegii de la Banca Naţională, ne uităm la anumiţi indicatori şi o să vedem dacă lucrurile vor duce la modificarea designului programului.”

El a amintit că o primă modificare a programului a fost făcută anul acesta, când a fost introdusă o garantare cu 50% pentru achiziţia unei locuinţe noi, iar, pentru celelalte, garanţia a fost decisă la 40%.
, ,