Un document propune modificări de substanță la legea insolvenței. În esență, dacă documentul ajunge să fie preluat în legislația locală, statul va fi clar avantajat în încercarea sa de a recupera banii de la firmele cu dificultăți, în timp ce debitorul și chiar creditorii trec în plan secund.

Consiliul Economic şi Social(organism fomat din patronate şi sindicate de al cărui aviz are nevoie orice lege din România) propune mai multe modificări ale legii insolvenţei care, cel puţin la prima vedere, vor ajuta mai mult statul decât mediul privat.

“ Promovarea acestui act normativ este determinată, în principal, de necesitatea de a eficientiza recuperarea creanţelor bugetare (nr: datoriile pe care firmele insolvente le au către stat). De asemenea, se urmăreşte evitarea afectării mediului concurenţial prin folosirea abuzivă a procedurii insolvenţei,  combaterea tendinţei unor firme ede a folosi procedura insolvenţei pentru a se sutrage de la plata unor obligaţii către bugetul de stat…”, arată documentul citat.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.