Se doreşte ca timpul necesar înfiinţării unei firme să fie limitat la o zi!


Autoritățile au identificat o serie de măsuri bune menite a reduce substanțial costurile și timpul necesar înființării unei firme, iar scopul nostru este să limităm la o zi timpul necesar înființării unei firme, cu minime cheltuieli, a anunțat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, conform unui comunicat de presă al instituției.

Acesta a avut o întâlnire cu reprezentanții Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) pentru identificarea soluțiilor de simplificare a procedurilor necesare înființării unei firme.

S-a declarat: “Dezvoltăm un model nou de abordare guvernamentală în relația cu mediul de afaceri, orientată spre un sprijin real și eficient pentru evoluția business-ului românesc. Avem o radiografiere clară a procedurilor existente în acest moment în legislație și am identificat deja o serie de măsuri bune menite a reduce substanțial costurile și timpul necesar înființării unei firme. Scopul nostru este de a sprijini antreprenorul din primul moment în care s-a decis să-și deschidă o afacere, prin limitarea la o zi a timpului necesar înființării unei firme și cu minime cheltuieli”.