Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii până în 25 de ani


images (77)

Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu în cazul tinerilor cu vârsta de până în 25 ani.

Cu toate acestea, Consiliul Legislativ a solicitat Guvernului explicaţii referitoare la sursele bugetare care vor susţine această modificare.

Conform proiectului, tinerii cu vârsta până în 25 de ani vor fi scutiţi timp de 3 ani de la plata impozitului pe salariu.

Acelaşi model de scutire de la plata impozitului pe salariu se mai aplică în acest moment în cazul angajaţilor din domeniul IT: “în momentul de faţă, exista un precedent al scutirii implicite de impozit pe venit a unei categorii de tineri, în cazul persoanelor care lucrează în domeniul IT, categorie care inglobează cu preponderenţă persoane tinere. Menţinerea acestei scutiri a avut un efect pozitiv de-a lungul timpului, determinând tinerii profesioniţti din domeniu să nu dea curs altor posibilităţi de muncă mai ofertante, dar din afara ţării. Asemenea tinerilor care lucrează în domeniul IT, în fiecare domeniu există tineri cu potenţial de performanţă pentru care scutirea de la plata impozitului pe venitul rezultat din câştigurile salariale poate fi un imbold puternic de a performa în România, nu în afara graniţelor.