S-a votat reactualizarea listei neagre a ţărilor în care predomină acţiunile de finanţare a terorismului


Agenda comisiilor din Parlamentul European pare să fie una destul de încărcată în această săptămână, având în vedere că se discută o serie de subiecte legate de oportunităţile şi provocările economiei colaborative, propunerile de reglementare a companiilor private de securitate şi o listă neagră a ţărilor legate de spălarea de bani. Tot săptămâna aceasta va fi inaugurată oficial Casa istoriei europene, care va fi deschisă la Bruxelles pentru publicul larg.

Astfel, comisia pentru afaceri externe a votat recomandările pentru consolidarea controlului asupra companiilor private de securitate care operează în statele membre şi în misiunile UE în străinătate. „O parte dintre acestea au fost implicate în mod repetat în incidente care au dus la răniri sau chiar pierderea de vieţi umane”, a informat PE.

Iar deputaţii europeni de la comisia pentru afaceri economice au votat propunerea Comisiei de a aduce la zi lista neagră cu ţările legate de spălarea de bani şi finanţarea terorismului. În ianuarie, deputaţii au respins o propunere similară pentru că nu includea ţările ce facilitau evaziunea fiscală.