Îmbunătăţirea capacitatăţii de implementare a fondurilor UE


download (1)Într-o conferinţă organizată la Universitatea Politehnica din Bucureşti, directorul pentru economia socială de piaţă în statele membre al Fondului Social European, Peter Stub Jorgensen a afirmat că România trebuie să ia măsuri pentru ameliorarea capacităţii de implementare a fondurilor europene şi să facă o reformă administrativă publică pentru o mai bună absorbţie a acestora.
Conform acestuia, România are nevoie de soluţionarea problemelor de “ineficienţă, superreglementare şi luare a deciziilor”.
După părerea sa, România are nevoie de o strategie de ocupare în sectorul public. Privitor la cadrul juridic Peter Stub Jorgensen crede că sunt necesare reglementări mai bune, reducerea birocraţiei, însă şi realizarea de analiză de impact. “România trebuie să se concentreze pe o reformă publică strategică”, a spus oficialul european.
Jorgensen a mai subliniat că România a reuşit să cheltuie doar 16% din alocările pentru Fondul Social European puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.