România a devenit membru al Băncii Asiatice pentru Investiți în Infrastructură!


România a devenit membru al Băncii Asiatice pentru Investiți în Infrastructură, în urma deciziei în acest sens a Consiliului Guvernator al Băncii din data de 13 mai 2017, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Hotărârea conducerii Băncii reprezintă o recunoaștere a capacității României de a participa la promovarea obiectivelor instituției financiare vizând susținerea proiectelor de infrastructură și de dezvoltare economică și evidențiază relevanța statului român în contextul eforturilor actuale ale statelor din Europa și Asia de întărire a conectivității dintre cele două continente. Totodată, aderarea la Banca Asiatică pentru Investiții reprezintă unul dintre obiectivele Programului de guvernare.

Această decizie va oferi României și companiilor românești posibilitatea de a accesa mecanismele financiare ale Băncii pentru diversificarea cooperării cu partenerii asiatici în domenii precum energia, dezvoltarea urbană, transporturile, tehnologia informației și agricultura.