România deschisă pentru colaborare cu spaniolii


spaniaÎn cadrul unei conferinţe comune de presă cu premierul spaniol, Mariano Rajoy, susţinută la Madrid, preşedintele Klaus Iohannis a încurajat companiile spaniole să facă investiţii directe în România, în domenii precum energie, industrie şi agricultură.

Împreună cu domnul preşedinte al Guvernului am constatat cu satisfacţie evoluţiile remarcabile din ultimii ani în raporturile româno-spaniole, din punct de vedere politic şi din punct vedere economic. După cum se ştie, relaţiile dintre România şi Spania au intrat în 2013 într-o nouă etapă, aceea de Parteneriat Strategic. În întrevederile de azi am discutat despre căile concrete prin care putem să folosim pe deplin oportunităţile pe care le oferă acest Parteneriat“, a declarat Klaus Iohannis.

Este notabil faptul că în ultimii 10 ani, dintre care 6 ani au fost ani de criză, comerţul dintre România şi Spania s-a dublat. La finalul anului 2014, schimburile comerciale bilaterale au atins o sumă record iar investiţiile spaniole în România au ajuns la peste 1,3 miliarde de euro. Este însă loc pentru şi mai mult“, a adăugat preşedintele.