România depus dosarul candidaturii pentru găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente


Ministerul Sănătății şi Ministerul Afacerilor Externe au lansat oficial campania de promovare a candidaturii României pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

Dosarul candidaturii a fost pregătit de un grup de lucru interinstituțional coordonat de Ministerul Sănătății și de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, din care au mai făcut parte Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanțelor Publice, ministrul delegat pentru Afaceri Europene și Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul Sănătăţii a declarat: “România este pregătită să găzduiască Agenția Europeană pentru Medicamente și o declar cu toată responsabilitatea poziției în care mă aflu. Țara noastră are o istorie îndelungată și neîntreruptă de peste 50 de ani în domeniul de reglementare modernă a piețelor farmaceutice, precum și experți recunoscuți pentru profesionalismul lor la nivel internațional. Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale este și astăzi un partener activ și de încredere al Agenției Europene pentru Medicamente”.