România a preluat președinția Consiliului Silvicultorilor Europeni


descărcareÎncepând cu data de 1 aprilie, președinția Consiliului Silvicultorilor Europeni (CEF) a fost preluată de România, iar în fruntea acesteia a fost numit Marian Stoicescu, președintele Confederației Consilva.

Președinția Consiliului Silvicultorilor Europeni este cea mai importantă organizație profesională a silvicultorilor din Europa, totalizând peste 58.000 de membri silvicultori din 13 țări – Bosnia-Herțegovina, Croația, Finlanda, Franța, Italia, Germania, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Obiectivele majore ale Strategiei Consiliului Silvicultorilor Europeni pentru perioada următoare sunt:

  • susținerea la nivel național, european și global a intereselor silvicultorilor, membri CEF;
  • reprezentarea organizațiilor membre și a silvicultorilor la instituțiile internaționale, precum ONU, Consiliul Europei, Parlamentul European, Consiliul European, Comisia Europeană, în legătură cu domeniul silviculturii, mediului natural, rezervelor de bioenergie, lemn și biomasă, respectiv domeniul relațiilor de muncă.

Totodată, se are în vedere promovarea prevederilor Declarației Silvicultorului, cu scopul recunoașterii și implementării lor în instituțiile statelor europene și internaționale.