Relansarea activității Institutului Cantacuzino


lcPotrivit unei Ordonanțe de Urgență aprobate de Guvern, Institutul Cantacuzino va deveni Institutul Național de Cercetare “Cantacuzino”, instituţie naţională de interes strategic în domeniul cercetării şi sănătăţii publice.

Astfel, Guvernul a aprobat un set de măsuri pentru protecția stării de sănătate a populației, prin care se asigură cadrul legal care să permită alocarea unor finanțări în 2015, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în vederea relansării activității Institutului Cantacuzino.

Potrivit actului normativ, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie “Cantacuzino” va fi reorganizat ca instituţie publică în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare.

De asemenea, noua structură se va numi Institutul Național de Cercetare “Cantacuzino” și va fi definită ca instituţie naţională de interes strategic în domeniul cercetării şi sănătăţii publice, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.